Anti-Phishing

Web Threat Protection controleert koppelingen om te zien of ze behoren tot phishing-webadressen. Dit helpt phishing-aanvallen voorkomen. Een phishingaanval kan bijvoorbeeld vermomd zijn als een vermeend e-mailbericht van uw bank met een koppeling naar de officiële website van de bank. Door op de koppeling te klikken gaat u naar een exacte kopie van de website van de bank en kunt u zelfs het echte webadres ervan in de browser zien, hoewel u zich toch op een vervalste website bevindt. Vanaf dit punt worden al uw acties op de website bijgehouden en kunnen die worden gebruikt om uw geld te stelen.

Omdat koppelingen naar phishingwebsites niet alleen via e-mailberichten worden ontvangen maar ook vanaf andere bronnen zoals messengers, monitort het onderdeel Web Threat Protection pogingen tot het openen van een phishingwebsite tijdens het scannen van het internetverkeer en blokkeert het de toegang tot die websites. De lijst met phishing-URL’s is een onderdeel van het distributiepakket van Kaspersky Endpoint Security.

U kunt Anti-Phishing alleen configureren in de beheerconsole (MMC) of de lokale interface van het programma. U kunt Anti-Phishing niet configureren in Webconsole of Cloudconsole. Standaard is Anti-Phishing met heuristische analyse ingeschakeld.

Anti-Phishing inschakelen of uitschakelen in de Beheerconsole (MMC)

Het onderdeel Anti-Phishing in de programma-interface in- of uitschakelen